четверг, 4 декабря 2014 г.

Rezultatele evaluarii sumative "Integrala definită. Aplicații"

Dragii mei, aceasta e ultima tema la analiza matematica. Mai departe merge probabilitate, statistica si calculul economic, adica nimic serios... Evaluarea de astazi nu a fost chiar complicata, dar a fost de lucru... Deci rezultatele sunt urmatoarele:

Cobîlaș Vasile - 43 puncte - Nota 5

Bîta Ionuț - 58 puncte - Nota 6

Nagrineac Alexandru -  17 puncte - Nota 3

Rotari Natalia  - 96 puncte - Nota 9

Stan Cristina - 7 puncte - Nota 2

Vdovicin Cristina -  14 puncte - Nota 3

Puțuntică Liliana - 4 puncte - Nota 2

Găvoazî Livia - 23 puncte - Nota 4

Purice Daniela -  62 puncte - Nota 6

Iavorscaia Cătălina -  7puncte - Nota 2

Dobîndă Dana -  34 puncte - Nota 5

Carauș Irina -  71 puncte - Nota 7

Cudalb Nicanor -  56 puncte - Nota 6

Deci după cum vedeți, avem 7 note pozitive, și 6 negative. Vă atenționez pe toți cei pe care i-am evidențiat mai sus: gîndiți-vă bine, încă mai este un semestru și se poate de schimbat ceva. Ceilalți: puteți cu mult mai bine, doar să nu vă pierdeți și să vă stăruiți!!!

понедельник, 17 ноября 2014 г.

Dragii mei elevi!
Haideti sa mai incercam o data maine se ne intalnim. Marti, 18 noiembrie 2014, la ora 18:00 va astept sa discutam despre ecuatii exponentiale. Pana atunci urmariti ce va voi scrie aici, poate ca voi gasi eu alta solutie. Daca nu, inseamna ca nu ne este dat sa ne intalnim online, si va trebui sa facem candva lectia a 7-a.

среда, 29 октября 2014 г.

Rezultatele evaluarii la geometrie

Salutare dragii mei elevi. Stiu ca asteptati cu nerabdare rezultatele la evaluare. Am hotarat ca nu numai sa va scriu aici ce note ati luat, dar sa comentez putin efortul depus de fiecare dintre voi.
In general ati facut fata, dar totusi mai aveti mult de lucru. Este clar ca aveti  multe lacune in cunostinte, dar sunteti foarte capabili... de aceea antrenare si iar antrenare, si veti obtine rezultate frumoase.
Deci:

воскресенье, 14 сентября 2014 г.

Integrarea prin schimbare de variabila

Buna seara dragi elevi! Dupa zile de odihna mi-am adus aminte si de integrale.
Am vazut ca cu integrale din tabel v-ați decurcat destul de bune, de aceea acum vom trece la următorul pas - integrarea prin schimbare de variabilă (metoda substituției).
Metoda nu e chiar complicată, și e mult mai interesantă decît calculul integralelor simple. Ideea constă în aceea că noi trebuie să trecem de la variabila noastră obișnuită x, la o altă variabilă, să zicem t. Pentru ce este nevoie de acest lucru? Uneori, alegând o substituție potrivită putem reduce integrala noastră la o integrală tabelară.

 Deci, algoritmul este următorul:

среда, 10 сентября 2014 г.

Calculul integralei nedefinite cu ajutorul tabelului

Dragii mei elevi din clasa XII R! Iata ca am inceput sa invatam despre integrala. Tema aceasta este complicata, DAR: fiti constienti si faceti toate temele pentru acasa. Pentru a sustine BACul la matematica aveti nevoie de antrenare si muuuuuulte ore petrecute cu pixul in mana.


Iata exercitiile care aveti de facut pentru joi, 11 septembrie:

четверг, 4 сентября 2014 г.

Ce aveti de facut la derivata

 Dragii mei elevi, imi pare foarte rau, ca nu se primeste sa deschideti fisierele de care aveti nevoie. Oricum, problema se rezolva, datorita tehnologiilor informationale. Iata fițuicile, care pot să vă fie de folos, atunci când aveți de a face cu noțiunea de derivată (apăsați pe imagine, și ea se mărește):

пятница, 25 июля 2014 г.

Derivata funcției

 Prima temă în manualul de clasa XII este recapitularea noțiunii de derivată a funcției. Este înțeles, că această temă este absolut necesară, deoarece noțiunile de primitivă, integrală nedefinită și cea definită este imposibil de introdus fără noțiunea de derivată a funcției.
Ce este o derivată? În manualul de liceu, dar și în toate manualele de analiză matematică derivata unei funcții este dată de formula:
Sincer vorbind, eu am văzut elevi buni, care au învățat această formulă, și puteau să o spună la perfecție, să găsească derivate conform formulelor, dar să înțeleagă ce este întradevăr o derivată a funcției n-am văzut nici un elev. Întradevăr această noțiune este greu de înțeles pentru majoritatea elevilor, și sincer vorbind, eu, avînd nota 10 la Analiza matematică la Universitate, am înțeles această noțiune mult mai tîrziu.

четверг, 24 июля 2014 г.

Proiectare de lunga durata cl V - XII r


Eu m-am apucat de treaba

Puteți să mă felicitați, săptămîna aceasta m-am apucat și eu de treaba. Nu stiu daca îmi va ajunge zel pînă la
urmă, dar totuși rezultatele muncii mele le voi publica aici.
M-am odihnit destul timp: 3 ani de concediu pentru îngrijirea copilului, dar în afară de aceasta o lună de concediu de rînd. Mai am o lună înainte, dar știu că zilele de vară trec foarte repede, și foarte curînd va trebuie să mă duc la serviciu.
Tot acest timp cam am uitat materia, dar cred că aceasta se repară, nu-i problemă. Am hotărît să încep de la Proiectarea de lungă durată pentru clasa XII, și, spre bucuria mea am găsit-o gata făcută în una din manualele din bibliotecă.

среда, 23 июля 2014 г.

Bun venit

Bun venit pe pagina mea!

"Matematica este limba, în care Dumnezeu a scris Universul"
Galileo Galilei

Acest blog este destinat în primul rînd elevilor mei, cei care au de susținut BACul anul care vine, dar și în următorii ani...
Ce să faci, curricula la matematică la noi în Moldova nu este una dintre cele ușoare, și, cum arată practica (care întotdeauna bate gramatica), cele 5 ore de matematică săptămînal nu sunt de ajuns pentru însușirea celor necesare pentru a da examenul la matematică cu succes. Pe lîngă toate acestea, anul mai are și sărbători, zile de după și înainte de sărbători, zile, cînd elevii se îndrăgostesc lulea, cînd au de făcut lucruri mult mai importante, decît să caute aria subgraficului unei funcții sau Coana Lenea nu dă voie la elevi să se concentreze elevii la lecții... Ce să faci, eu am fost ca ei, și ințeleg aceste lucruri, dar BACul nu iartă aceste mici slăbiciuni și în fiecare an scrie verdictul.